Σκόπια: Διαμαρτυρία για τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του …1913 !


Αύγουστος 11, 2010



« Ο ‘μακεδονικός λαός’ δεν πρέπει να ξεχνά την 10η Αυγούστου του 1913, διότι ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα που έγινε τότε, ήταν η διαίρεση της Μακεδονίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ακροδεξιού και ονειροπαρμένου κόμματος ‘ТМОРО-ВЕП’ ενώπιον του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την συμπλήρωση 97 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Η οργάνωση του προαναφερθέντος κόμματος ‘πάει καλά’ αφού κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις τριάντα πολίτες των Σκοπίων, όπως αναφέρει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βρέμε’.

Εξάλλου ο καθοδηγητής του κόμματος Βάσκο Σεχτάνσκι ανέφερε ότι από το 2002 απευθύνεται με επιστολές σε όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης του Βουκουρεστίου και …έκτοτε δεν έλαβε απάντηση…

«Η συμφωνία του Βουκουρεστίου ισχύει για 99 χρόνια, η αίτησή μου έχει εισακουστεί στο Παρίσι, εξ ου και η ανησυχία των Ελλήνων για την γαλλική συμμαχία», είπε ο Σεχτάνσκι.

Στην διαμαρτυρία αυτή που πραγματοποιήθηκε έξω από την έδρα της ΕΕ, αντέδρασε το σοσιαλιστικό κόμμα (СДСМ) που πιστεύει ότι αν και η χώρα κατέχει ένα γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας αυτός είναι ο χώρος της και δεν επιδιώκει να τεθεί κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ γι’ αυτό.

«Η κυβέρνηση εργάζεται για την διαδικασία ολοκλήρωσης, αλλά δεν αρκεί το γεγονός αυτό.

Έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα γύρω από την διαδικασία ένταξης της χώρας. Καλούμε τον πρωθυπουργό δημόσια και απερίφραστα να στηρίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να σταματήσει τις ‘εργασίες’ για την απομόνωση της χώρας» τόνισε στην ανακοίνωσή του το σοσιαλιστικό κόμμα των Σκοπίων.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος