Μαυροβούνιο: Παρέχει υπηκοότητα με 500 χιλιάδες ευρώ




Αύγουστος 9, 2010
Ποντγκόριτσα.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόγραμμα που το ονομάζει «Οικονομική Ιθαγένεια» και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα να αποκτήσουν την ιθαγένεια του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δίνει την ευκαιρία σε «γνωστούς ανθρώπους επιχειρήσεων παγκόσμιας φήμης και αξιοπιστίας» να αποκτήσουν διαβατήρια Μαυροβουνίου εφόσον επενδύσουν στη χώρα τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ ή να προβούν σε δωρεά προς τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων "Φονέτ" παρόμοιο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε πολλές άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Ενθαρρύνονται, έτσι, οι νέοι επιχειρηματίες του κόσμου να μεταφέρουν τις έδρες τους στο Μαυροβούνιο εισάγοντας νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα συνεργαστεί για την εφαρμογή του προγράμματος με τα πιο φημισμένα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, ώστε η ιθαγένεια του Μαυροβουνίου να αποκτηθεί μόνον από επιχειρηματίες που θα ελεγχθούν για την αξιοπιστία τους.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος