Πολιτικό κόμμα Σκοπίων: για να υπάρξει διαρκής ειρήνη πρέπει να μας αποζημιώσουν για την …κατοχή των εδαφών μας




Αύγουστος 11, 2010

Στην έκθεση την οποία κατέθεσε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πόλη των Σκοπίων, ο αρχηγός του μικρού ακροδεξιού κόμματος ‘ТМОРО-ВЕП’, Στράσο Ανγκελόφσκι, για τον οποίο αναφέραμε σε προηγούμενα δημοσιεύματα, απαιτεί να αποζημιωθούν τα Σκόπια για τα «κατεχόμενα εδάφη» του Αιγαίου και του Πιρίν και να αναγνωριστεί η ‘Μακεδονική οντότητα’ εντός των υπαρχόντων συνόρων της. Έτσι, μόνον, γράφει θα μπορούσε να υπάρξει μια διαρκής ειρήνη. «Υποβάλλαμε το αίτημα αυτό και περιμένουμε να το πράξουν μέχρι το 2013», δήλωσε στους δημοσιογράφους και εξήγησε:

«Νομίζω ότι είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τη φυσιολογική και λογική επίλυση αυτής της διαφοράς. Οι γειτονικές δημοκρατικές χώρες να αποδεχθούν να αποζημιώσουν το «μακεδονικό λαό» για τη χρήση των μακεδονικών εδαφών, της θάλασσας και της φύσης γενικότερα» είπε ο Στράσο Ανγκελόφσκι που άρχισε διαδικασίες αμφισβήτησης της συμφωνίας του Βουκουρεστίου.

Ωστόσο στη προγραμματισμένη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην πόλη των Σκοπίων που διοργάνωσε, χθες, το κόμμα του, ο ίδιος δεν παραβρέθηκε.

Στο μεταξύ οι τριάντα διαμαρτυρόμενοι τόνισαν προς τους δημοσιογράφους ότι ο Σλαβο-‘μακεδονικός’ λαός των Σκοπίων προέρχεται κατευθείαν από τους …αρχαίους Μακεδόνες.

«Οι αρχαίο Μακεδόνες ήταν …γαλαζοαίματοι, γαλαζοαίματοι είμαστε και εμείς. Παρέμεινε το γονίδιο, αυτό δεν μπορεί να μας το αρνηθεί κανείς», δήλωσε ένας φανατικός διαδηλωτής.

Το δημοσίευμα εξηγεί στη νέα γενιά, ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου υπεγράφη μετά το δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο και με αυτήν επήλθε η διαίρεση της Μακεδονίας που ήταν τότε υπό τουρκική κατοχή.

Το περισσότερο μέρος της Μακεδονίας ή σχεδόν το μισό του εδάφους της το έλαβε η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο Σρέσκο Ποπόφσκι.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος