Αλβανική εφημερίδα: Επέμβαση «Χρυσής Αυγής» σε Αλβανούς στη Βέροια




Αύγουστος 9, 2010

Ελλάδα.

Η νεολαιίστικη εθνικιστική οργάνωση της Ελλάδας «Χρυσή Αυγή» πραγματοποίησε συλλαλητήριο χθες το απόγευμα στο δήμο Διαβατό της Βέροιας, γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η αλβανική εφημερίδα ‘Μπαλκάν’.

Και συνεχίζει:

Το συλλαλητήριο είναι απάντηση των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Αλβανών μεταναστών και ορισμένων Ελλήνων εφήβων, πριν από περίπου δέκα ημέρες στον αναφερόμενο δήμο.

Ο επικεφαλής του συλλόγου «Αλληλεγγύη» στη Βόρεια Ελλάδα, Artur Porpollogu, επιβεβαίωσε αυτό που ανέφερε το "News 24", ότι θα ακολουθήσουν αντι-αλβανικά συνθήματα και κάλεσε τις αρχές να λάβουν υψηλά μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή συγκρούσεων ή άλλων σοβαρών επεισοδίων.

Το περιστατικό που διαδραματίστηκε πριν από δέκα ημέρες είχε θύματα τέσσερις Έλληνες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Οι διαδηλωτές ανύψωσαν πανό προειδοποιώντας ότι «Οι Αλβανοί θα πληρώσουν με αίμα αυτό που έκαναν στους Έλληνες».

Οι Έλληνες εθνικιστές δήλωσαν ότι αν συναντήσουν Αλβανό, μετά τις εννιά το βράδυ, θα τον ξυλοκοπήσουν ανελέητα. Μάλιστα απαίτησαν να φύγουν όλοι οι Αλβανοί από το χωριό

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος