Σκόπια: Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του πρεσβευτή στο ΝΑΤΟ




Αύγουστος 21, 2010.

Σκόπια.

«Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι να αποσύρει αμέσως τον πρέσβη στο ΝΑΤΟ, Μάρτιν Τρενέφσκι, παρότρυνε την κυβέρνηση η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση ενοχλήθηκε από τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του πρέσβη και τις αντι-ΝΑΤΟ διατριβές του.

Στοιχειοθετώντας την άποψή του ο σοσιαλιστικός συνασπισμός των Σκοπίων επισημαίνει ότι ο πρέσβης διακατέχεται από αντι-ΝΑΤΟ ϊκά συναισθήματα. Δεύτερον ότι στερείται βασικών γνώσεων για τη λειτουργία της Συμμαχίας και τρίτον με τη στάση του έστειλε ένα σαφές αντινατοϊκό μήνυμα στους συμμάχους και τους στρατηγικούς εταίρους.

Μάλιστα χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι το μήνυμα των Σκοπίων λήφθηκε, τόνισε ο εκπρόσωπος του σοσιαλιστικού συνασπισμού Γκόρνταν Γκεοργκίεφ.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώθηκε με έκπληξη ότι η φόρμουλα Τρενέφσκι, που παρουσίασε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εξωτερική πολιτική ήταν ασαφής και αντίθετη με τις δηλώσεις του προέδρου και του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Γκεοργκίεφ

Με γραπτή του δήλωση, όμως, το σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών, υπεραμύνθηκε τον Τρενέφσκι και τον καθόρισε ως σοβαρό διπλωμάτη αφιερωμένο στην εργασία του προς την κατεύθυνση της κορυφαίας εθνικής προτεραιότητας, που είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Οι επικριτές της αντιπολίτευσης πολιτικοποιούν τις διατριβές του και επιχειρούν να δυσφημίσουν τον πρέσβη».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος