Ρουμανία-Ελλάδα= Ισοπαλία στη …λαίλαπα των σιδηροδρόμων





Αύγουστος 23, 2010.

Η ίδια συνταγή του Δ.Ν.Τ., στις …προβληματικές χώρες των …‘Μπαλκάν’.

Μεταφέρουμε δημοσίευμα της ρουμανικής εφημερίδας «Χότνιους» για το μέλλον των σιδηροδρόμων της χώρας αυτής.

«Το ρουμανικό υπουργείο Μεταφορών επιδιώκει να απολύσει από 7.100 έως 8.300 εργαζόμενους των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων», γράφει το πρωτοσέλιδο της αναφερόμενης εφημερίδας.

Και θα αρχίσει το άρθρο:

«Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (ΜΤΙ), επιθυμεί την απόλυση 7.100 έως 8.300 εργαζόμενων στις επιχειρήσεις των σιδηροδρόμων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και άλλων μέτρων που μειώνουν το κόστος των επιχειρήσεων, ώστε να οδηγήσουν τα μέτρα αυτά στην εξοικονόμηση 788 εκατ. λέι το 2011, σε σύγκριση με το τρέχον έτος, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

» Ο αριθμός των απολύσεων ποικίλλει και είναι ανάλογος με τη διάθεση των συνδικαλιστικών ενώσεων, να εγκαταλείψουν, δηλαδή, ορισμένα δικαιώματα, όπως δελτία γευμάτων, δώρο του Πάσχα, δώρο των Χριστουγέννων, υπερωρίες διαδρομών και επιδόματα αδειών. Ορισμένα, μάλιστα, επιδόματα από αυτά θα ανασταλούν, έτσι και αλλιώς από το 2011».

Η Ρουμανία που βρίσκεται υπό του «επικαιροποιημένου μνημονίου» του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, καλείται να ακολουθήσει μια σειρά κοινών μέτρων που επιβάλλονται από το Μνημόνιο.

Στο μέτρο προβλέπονται και μια σειρά μέτρων που αφορούν τη λειτουργία των σιδηροδρόμων, την ελεγχόμενη προμήθειά τους σε καύσιμα, την κατάργηση των ‘ανέξοδων’ μεταφορών, με τελικό στόχο την εξοικονόμηση άλλων 287,96 εκατομμυρίων λέι, από τη μείωση των κεντρικών δομών της εταιρίας.



(σ.σ. Νομίζω ότι κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά.)





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος