Εφημ. Σκοπίων: «ελληνικός ναζισμός εναντίον ελληνικού τουρισμού»




Αύγουστος 14, 2010.



«Χθες, Παρασκευή και 13, ήταν πραγματικά κακή για μια οικογένεια σκοπιανών που το αυτοκίνητό τους έπεσε θύμα των μελών της φασιστικής ομάδας ‘Χρυσή Αυγή’ που έδρασε στο καλοκαιρινό θέρετρο της Σάρτης, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής»

Τα παραπάνω γράφει, πρωτοσέλιδα, σήμερα η σκοπιανή εφημερίδα ‘ Ούτρινσκι Βέσνικ’.

Και συνεχίζει:

Όπως μαθαίνουμε από την αστυνομία αναφέρθηκαν και άλλες δύο περιπτώσεις βανδαλισμών σε αυτοκίνητα Σκοπιανών, πριν από δύο εβδομάδες, από δύο νέους από τις Συκιές, οι οποίοι παραδέχθηκαν την πράξη τους.

Ωστόσο η ομάδα ‘Χρυσή Αυγή’ με το τρίτο περιστατικό δείχνει ότι εξακολουθεί να δραστηριοποιείται για εκφοβισμό των Σκοπιανών τουριστών.

Υλικές ζημιές, ευτυχώς, δεν υπάρχουν – σημειώνει το δημοσίευμα- μόνο αναγραφή συνθημάτων και συμβόλων σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμάτων και τοίχους.

Ωστόσο το ψυχολογικό σόκ και η ανησυχία παραμένει. Πολλοί τουρίστες και οι ξενοδόχοι της Σάρτης είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το χθεσινό γεγονός άλλαξε το σκηνικό.

Τα συνθήματα ευτυχώς έσβησαν από τα αυτοκίνητα αφού τα έτριψαν με βενζίνη, οι τουρίστες όμως έφυγαν χωρίς να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους.


Η «Χρυσή Αυγή», σημειώνει η εφημερίδα, «καθορίζεται, πολιτικά, στην άκρα δεξιά και μεταξύ των πολιτών είναι γνωστή ως ναζιστική οργάνωση. Είναι σκληρή και βάναυση στις ενέργειές της και έχει προκαλέσει επιθέσεις σε βάρος ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν πολιτικά, αριστερό προσανατολισμό».





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος