Σκοπιανό ‘Α1’: Ο Γκρουέφσκι επιθυμεί διαπραγματεύσεις με ΕΕ χωρίς συμβιβασμό στο όνομα

Σεπτέμβριος 16, 2010



«Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιβεβαίωσε, δημόσια, την επιλογή της κυβέρνησής του, για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, χωρίς την τελική επίλυση της διαφοράς, αν οι δύο πλευρές δεν μπορέσουν να βρουν κοινό έδαφος», γράφει το σκοπιανό κανάλι ‘Α1’.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα, αλλά εάν η Ελλάδα επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποφασίσει να καταλήξει σε λύση, θα πρέπει να ληφθεί μια τέτοια επιλογή», δήλωσε Νίκολα Γκρουέφσκι.

Το σκοπιανό κανάλι, τονίζει, ότι τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι απογοητευτικά και επί χρόνια προσπαθούν να εξηγήσουν στα Σκόπια, ότι μια επιλογή, όπως αυτή, του σκοπιανού πρωθυπουργού, είναι αδύνατη.

Ο Γκρουέφσκι, εξάλλου, διαβεβαίωσε προς τα μέσα ενημέρωσης, ότι η πίεση που δέχεται η σκοπιανή πλευρά από τις Βρυξέλλες είναι τεράστια.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων συναντήθηκε στις Βρυξέλλες, για δεύτερη φορά, με τον αρμόδιο για την ένταξη, Στέφαν Φούλε. Το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, πέρα των μεταρρυθμίσεων που οφείλει να συνεχίσει η πΓΔΜ, για να έρθει εγγύτερα στα ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν ανακοινώθηκε.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος