Εφημερίδα ‘Alo!’ : Νέα Κωνσταντινούπολη με Τούρκους κατοίκους στη Σερβία…!




Σεπτέμβριος 24, 2010.

«Εκτοπισμένοι Τούρκοι θα δημιουργήσουν μια ολόκληρη πόλη μέσα στη Σερβία», γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Alo’ σε σημερινό πρωϊνό δημοσίευμα της.

«Η Σερβία τα επόμενα χρόνια θα έχει μια πραγματική τουρκική πόλη! Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Άλο’ προγραμματίζεται μια βιομηχανική ζώνη στο οροπέδιο Πέστερσκα, στο δήμο Τούτιν, σύμφωνα με σερβικά και τουρκικά κυβερνητικά σχέδια, όπου θα εργάζονται και θα διαμένουν μέχρι 20.000 άτομα, η πλειονότητα των οποίων θα είναι τουρκικής καταγωγής, πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο που θα επωφεληθούν της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ».

Ήδη το Γιουγκοσλαβικό Ινστιτούτο Πολεοδομίας και Οικήσεως (JUGINUS) έχει σχεδιάσει την μελλοντική πόλη που θα ομοιάζει λίγο με την …Κωνσταντινούπολη!

Προς το παρόν, γράφει η σερβική εφημερίδα όλα έχουν κρατηθεί μυστικά λόγω ενδεχομένης αντίδρασης του κοινού!

Η αντίδραση, εντούτοις, του ινστιτούτου ήταν αρνητική στις πληροφορίες αυτές. Η σερβική εφημερίδα επιμένει και δημοσιεύει ότι ο Τούρκος πρέσβης Αλί Ριζά Τσολάκ ήρθε στην περιοχή μαζί με τον Σέρβο Υπουργό Σουλεϊμάν Ουγλιανίν…

Η σερβική εφημερίδα διατείνεται πως με την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τουλάχιστον 150 χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν στη Σερβία. Οι περισσότεροι των οποίων θα είναι Αλβανοί, Ρομά και Τούρκοι.

Επιπλέον η Σερβία είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει τόσους πρόσφυγες, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας: 86 χιλιάδες από διάφορες περιοχές και 210 χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένοι από όλες τις δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας.

(Εξ ου και φόβος εισόδου νέων εθνοτήτων στη Σερβία…)



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος