ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Η πΓΔΜ επιθυμεί λύση στα πλαίσια του ΟΗΕ»

Σεπτέμβριος 28, 2010.

«Η πΓΔΜ θέλει να επιλύσει τη διαφορά με το όνομα μέσα στους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία εγγυούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εθνική αξιοπρέπεια, και το σεβασμό των ψηφισμάτων σχετικά με το θέμα αυτό, συμπεριλαμβανομένου της συμμόρφωσης με την ενδιάμεση συμφωνία, που υπέγραψαν η Ελλάδα και η πΓΔΜ, το Σεπτέμβριο του 1995», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι, μετά τη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon στην, έδρα της Παγκόσμιας Οργάνωσης, Νέα Υόρκη.

Ο Ban Ki-Moon αξιολόγησε θετικά την πρόοδο την πΓΔΜ στη διαδικασία υλοποίησης των αναπτυξιακών της στόχων για τη νέα χιλιετία, όπως εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θεώρησε σημαντικές τις τελευταίες εξελίξεις με τις συνομιλίες με την Ελλάδα σχετικά με το θέμα του ονόματος της χώρας.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία για την πΓΔΜ, να παρουσιάσει τα θέματα αυτά και να καλέσει τον Μπαν Κι Μουν, εξ ονόματος του προέδρου Γκεόργκε Ιβανόφ, ως επίσημο ομιλητή στη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, κατά την περίοδο αυτή που προεδρεύει η πΓΔΜ», είπε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ πρότεινε ακόμη προς το Γ.Γ. του ΟΗΕ τη συμμετοχή της χώρας του σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές και τόνισε τη συνεισφορά της χώρας του στο έργο που επιτελεί ο ΟΗΕ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος