ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Εγγυούμαστε τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας»

Ο Ιλίρ Μέτα μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου





Σεπτέμβριος 13, 2010

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των μέσων ενημέρωσης μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε τα εξής:

«Οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας και ιδιαίτερα μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, είναι πολύ καλές και θα συνεχίσουν αυτή την πορεία της άριστης συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης.

» Η αλβανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προέχουν οι ξεκάθαρες θέσεις σε κάθε επεισόδιο που έχει ως στόχο να επηρεάσει τις σχέσεις αυτές , όπως και σε κάθε εξτρεμιστική ομάδα ή πολιτικό κομμάτι που θα επιδιώξει να δηλητηριάσει τις σχέσεις αυτές.

» Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η φιλική σχέση, η οποία δεν ασχολείται μόνον με τις παραδοσιακές σχέσεις των δύο χωρών αλλά έχει ως σκοπό την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

»Ταυτόχρονα η κυβέρνησης της Αλβανίας, έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει όλες τις σύγχρονες νομοθεσίες που εγγυώνται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπως και σε κάθε άλλη ομάδα.

»Η Αλβανία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και είναι ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεων», δήλωσε ο Αλβανός υπουργός.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος