Σκοπιανή ‘Σίτελ’: «Άλλο ένα κρύο ντους από την Ελλάδα’…

Σεπτέμβριος 16, 2010




«Μετά από τα αισιόδοξα μηνύματα των Βρυξελλών, ότι θα μπορούσε, δηλαδή, να επιλυθεί πολύ σύντομα το θέμα της ονομασίας, ήρθε άλλο ένα «κρύο ντους» από την Ελλάδα, δια του στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα", γράφει το δημοσιογραφικό κομμάτι της τηλεόρασης 'Σίτελ' των Σκοπίων.

"Αν ο γείτονας μας αποφασίσει να επανεξετάσει το ζήτημα του ονόματος, με ανοιχτό μυαλό, εμείς θα είμαστε εδώ» δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε συνέντευξή του και επεσήμανε ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Ο Δρούτσας απέρριψε ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα βρίσκεται έκθετη σε διεθνής πιέσεις, για την επίλυση της διαφοράς πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το Νοέμβριο.

«Οι θέσεις της Αθήνας, σχετικά με το όνομα, έχουν καθοριστεί εδώ και πολύ καιρό και είναι γνωστές στη διεθνή κοινότητα», είπε ο έλληνας υπουργός.

Επιπρόσθετα, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να παραιτηθεί από την απαίτηση της χρήσης του ονόματος για γενική χρήση, αν κατέληγαν  οι διαπραγματεύσεις σε κάποιο συμβιβασμό για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».

Ο Δρούτσας δεν απέκλεισε συνάντηση των δύο πρωθυπουργών. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος