Βούλγαρος Υπουργός: Οι Έλληνες τουρίστες έχουν ενδιαφέροντα πολιτιστικά

Σεπτέμβριος 10, 2010.



Σόφια.

«Είναι διαπιστωμένο ότι οι Έλληνες τουρίστες που επισκέπτονται τη Βουλγαρία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον ιστορικό πολιτισμό της Βουλγαρίας.

Κυρίως το ενδιαφέρον τους, επικεντρώνεται στην αρχαία κληρονομιά, η οποία συνδέεται άμεσα με τον ελληνικό πολιτισμό, τον ελληνιστικό πολιτισμό και την Ορθόδοξη Χριστιανική Κληρονομιά».

Τα παραπάνω τόνισε με έκδηλo ενθουσιασμό και  αισιοδοξία ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας, Τοντόρ Τζομπάνοφ.

Οι έλληνες αγαπούν τον τουρισμό των μοναστηριών, τους εκκλησιαστικούς ναούς, αγαπούν τις επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με τον πολιτισμό της Μεσογείου, ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός.

Ο Τζομπάνοφ δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τον πολιτιστικό ενδιαφέρον των Ελλήνων με το άνοιγμα της νέας συνοριακής διόδου του Ιβαίλοβγκραντ-Κυπρίνου.


«Η έναρξη λειτουργίας των συνόρων, ανέφερε ο Τζομπάνοφ, δίνουν αισιόδοξα μηνύματα. Από προσωπικές επαφές και συζητήσεις με δημάρχους της περιοχής, άκουσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα στο Ζλάτογκραντ, με το άνοιγμα των συνόρων ο αριθμός των επισκεπτών ανέβηκε κατακόρυφα. Μιλάμε για 28.000 Έλληνες, που επισκέφθηκαν το μέρος αυτό τον τελευταίο μήνα. Ανοίγονται ημέρες με εξαιρετικές προοπτικές για τον πολιτιστικό τουρισμό και αυτό το διαπιστώνουμε και με τις επισκέψεις των ελλήνων αναγνωστών στις ιστοσελίδες μας»


« Και οι Βούλγαροι πολίτες ταξιδεύουν στις γειτονικές περιοχές και κυρίως ο προορισμός τους είναι η Ελλάδα», θα δηλώσει και η αναπληρωτής υπουργός Τσεβετόμιρα Γκεοργκίεβα.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος