Σκόπια: Καθεστωτικοί κυνηγάνε τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη




Σεπτέμβριος 2, 2010

Εκπνέει, γράφει το σκοπιανό ‘Σίτελ’ η προθεσμία που έχει δώσει στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη, το δικαστήριο του Βέλες να πληρώσει ένα υπέρογκο πρόστιμο, που αποσκοπεί στην εξόντωσή του και στη συνέχεια τίθεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

«Κανένας από την Αρχιεπισκοπή δεν ήρθε να καταβάλλει το πρόστιμο, το οποίο πρόσφατα απέστειλε το Δικαστήριο του Βέλες στον αρχιεπίσκοπο Ιωάννη. Βάσει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου θα πρέπει ο αρχιεπίσκοπος να εμφανιστεί στην φυλακή ή αλλιώς θα θεωρηθεί φυγόδικος.»

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κανείς από την αρχιεπισκοπή Αχρίδας δεν γνωρίζει τι προτίθεται να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας και αν προτίθεται να εμφανιστεί στα Σκόπια.

Η υπεράσπιση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, κατά κόσμο «Јован Вранишковски»- Γιοβάν Βρανισκόφσκι, θα προσπαθήσει να εξαντλήσει με όλες τις νομικές δυνατότητες να καθυστερήσει την όλη διαδικασία, ενώ παράλληλα θα υποβάλλει αίτηση αναθεώρησης της ετυμηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ‘Σίτελ’ ο αρχιεπίσκοπος Αχρίδας «περνούσε τον καιρό του»
άλλοτε στη Σερβία και άλλοτε στην Ελλάδα.

«Συχνά βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει την ευλογία του πιο ριζοσπαστικής και εθνικιστικής έκφρασης της Ελληνικής Εκκλησίας, η οποία αρνείται τη «μακεδονική ταυτότητα», γράφει χαρακτηριστικά το σκοπιανό κανάλι.

(σ.σ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και ακολούθησε την εξόδιο ακολουθία του πρώην Μητροπολίτη Φλώρινας, Αυγουστίνου Καντιώτη- φωτό από την ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής Αχρίδας)
Σε πρώτο πλάνο ο Μητροπολίτης Άνθιμος με τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη, στην εξόδιο ακολουθία του  πρώην Μητροπολίτη Φλώρινας, Αυγουστίνου Καντιώτη.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος