Σκόπια: Στρατιωτική Συνεργασία Αυστρίας Σκοπίων




Σεπτέμβριος 9, 2010.

Ο σκοπιανός και ο αυστριακός στρατός θα συνεχίσουν την συνεργασία στον τομέα της κατάρτισης, της εκπαίδευσης και της άσκησης, όπως επιβεβαίωσαν οι  δύο αρχηγοί ΓΕΣ, της Αυστρίας, Έντμουντ Εντάχερ και των Σκοπίων, Μιροσλάβ Στογιανόφσκι.

Ο αυστριακός αρχηγός ΓΕΣ έφτασε σήμερα για διήμερη επίσκεψή του στα Σκόπια, με σκοπό να αναπτύξει τη συνεργασία των δύο χωρών στο στρατιωτικό τομέα. Στόχος, όπως ανακοινώθηκε είναι η εξοικείωση και επιμόρφωση των σκοπιανών στα νέα δεδομένα της κατάρτισης, της εκπαίδευσης και της άσκησης, ώστε με την κατάλληλη εκπαίδευση να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι δύο στρατηγοί συζήτησαν, ακόμη, την τρέχουσα κατάσταση για την ασφάλεια στην περιοχή, καθώς και τις εμπειρίες στη διαδικασία εφαρμογής της μεταρρύθμισης της άμυνας, στις δύο χώρες.

Η αυστριακή στρατιωτική αντιπροσωπεία, ενημερώθηκε για το επιτευχθέν επίπεδο επαγγελματισμού του σκοπιανού στρατού, τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που ακολουθούν καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του να καταχωρηθεί στην ομάδα μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος