Σκόπια: Μουσουλμανική εκστρατεία για βοήθεια στους ομόθρησκους στο Πακιστάν

Σεπτέμβριος 20, 2010

«Η Ισλαμική Κοινότητα των Σκοπίων οργάνωσε μια ανθρωπιστική εκστρατεία που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα μέσω του Μουφτείου της κοινότητας στην οποία θα συμμετέχουν τζαμιά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να βοηθήσουν άτομα με αναπηρία που επλήγησαν από τις πλυμμύρες στο Πακιστάν», αναφέρει η σκοπιανή «Άλσατ».

«Ελπίζουμε όλοι οι μουσουλμάνοι στην πΓΔΜ και όσοι πολίτες έχουν καλές και ανθρωπιστικές προθέσεις, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους, να συμμετάσχουν σε αυτήν την ανθρωπιστική δράση» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ισλαμικής κοινότητας εφέντι Σουλεϊμάν Ρετζέπι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σήμερα συναντήθηκε με θρησκευτικούς υπαλλήλους, που υπηρετούν σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, έμαθε τις δραστηριότητές τους, στα τοπικά ισλαμικά κέντρα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανησυχίες τους με τις θρησκευτικές και εθνικές αξίες.

«Οι υπάλληλοι αυτοί», δήλωσε ο Ρετζέπι, « ήταν ενήμεροι ότι οι πιστοί που εργάζονται και ζουν στη διασπορά έχουν δείξει ενδιαφέρον και προθυμία να βοηθήσουν τη συντήρηση της Σχολής των Μουσουλμανικών Επιστημών των Σκοπίων, από την οποία βγαίνουν τα βασικά κύτταρα για την μουσουλμανική εκπαίδευση των νέων γενεών».

Προέτρεψε, μάλιστα, κυρίως τους μουσουλμάνους της διασποράς , να μην δέχονται τα νέα μηνύματα των βαχαμπιστών και να υποστηρίζουν την ισλαμική κοινότητα που λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον των ριζοσπαστικών ομάδων, των οποίων κύριος στόχος είναι να στρεβλώσουν την εικόνα του Ισλάμ, ως θρησκεία. Αλλά και να στρεβλώσουν την εικόνα του λαού με απώτερο σκοπό να αποτρέψουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος