Αλβανική ‘Στάρτ’: Ο Μπερίσα κάλεσε τον Παπανδρέου να επισκεφθεί την Αλβανία




Σεπτέμβριος 23, 2010.



Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε με τον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και όπως σημειπώνεται, στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο.

Ο αλβανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία απελευθέρωσης των θεωρήσεων και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας και ιδιαίτερα, όπως αναφέρει η αλβανική εφημερίδα, στη πρωτοβουλία του για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2014.

Μετά τη συνάντηση, ο Μπερίσα ανέφερε, ότι παρά τις σποραδικές πράξεις που λαμβάνουν χώρα, όπως η περίπτωση της Χιμάρας, η γενικότερη αίσθηση είναι πολύ καλή.

«Υπάρχουν, φυσικά, μεμονωμένες πράξεις, οι οποίες είναι απολύτως καταδικαστέες, δεν συμβιβαζόμαστε με τις εκρήξεις φανατισμού ή άλλου είδους εκφράσεων που θα μπορούσαν να βλάψουν τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.

»Προσκάλεσα τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου να επισκεφθεί την Αλβανία και εκείνος χαιρέτισε την πρόσκληση μου αυτή. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε όχι μόνο σε διμερή αλλά και περιφερειακά θέματα», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο αλβανός πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά για το σύνολο της συνεισφοράς, που έχει δοθεί από την Ελλάδα στην Αλβανία.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη στάση της Ελλάδας στην διαδικασία ολοκλήρωσης της Αλβανίας, ο Μπερίσα δήλωσε ότι «ο έλληνας πρωθυπουργός έχει την αποφασιστικότητα να υποστηρίξει πλήρως την Αλβανία και να συνεχίσει τη στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.







Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος