Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θέλουν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα!



Σεπτέμβριος 15, 2010

Ο πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου στο Κοσσυφοπέδιο, Μιλάνο Ιβάνοβιτς, δήλωσε στην ‘Κούριρ’ ότι η αντιπροσωπεία του οργανισμού αυτού σύντομα θα έρθει σε διάλογο με το Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι Αλεξάντερ Κονούζιν.

«Η πρωτοβουλία για απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου δεν πρόκειται να ματαιωθεί και ελπίζουμε σε μια θετική απάντηση. Θα υπάρχει βέβαια παράλληλα η ρωσική υπηκοότητα με αυτήν του Σέρβου πολίτη. Εμείς θα συζητήσουμε με τον κ. Κονούζιν αν είναι σε θέση να ανοίξει η Ρωσία ένα ρωσικό προξενείο στη Μιτροβίτα», δήλωσε ο Ιβάνοβιτς.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία αποδέχθηκε την πρωτοβουλία αυτή ώστε να λάβουν υπηκοότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Σέρβος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Κοσσυφοπεδίου απάντησε ότι θα μπορούσαν να λάβουν την υπηκοότητα αυτή.

«Η Ρωσία έχει υποστηρίξει το αρχικό κείμενο του ψηφίσματος, επίσης, προσέφεραν βοήθεια στην εκπόνηση ενός νέου στο οποίο η σερβική κυβέρνηση αρνήθηκε…

» Έχουμε εγκαταλειφθεί στην τύχη μας και πιστεύουμε ότι θα προστατευθούμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Ιβάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός για το Κοσσυφοπέδιο, Γκόραν Μπογκτάνοβιτς, εξάλλου, αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό, δήλωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητήσει όποια υπηκοότητα θέλει.

Η ρωσική πρεσβεία, εντούτοις, στο Βελιγράδι δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα στο ζήτημα αυτό.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος