Πρόεδρος Σερβίας: Το Βελιγράδι είναι έτοιμο για διάλογο

Σεπτέμβριος 26, 2010.

Νέα Υόρκη. (Beta)

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς δήλωσε το Σάββατο τη βούληση της χώρας του, για διάλογο, που θα οδηγήσει σε μια ‘αποδεκτή λύση’ στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου και τόνισε ότι η το Βελιγράδι και η Πρίστινα, για πρώτη φορά , μετά από τόσα χρόνια, θα μιλήσουν.

«Σύντομα οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και πρέπει να βρούμε τα θέματα που θα επιτρέψουν την απόκτηση εμπιστοσύνης και στις δύο πλευράς», είπε ο Τάντιτς στην 65η συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό στη διάρκεια του διαλόγου, τα μέλη του ΟΗΕ, που δεν έχουν αναγνωρίσει τη μονομερώς ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου να παραμείνουν στην κατάσταση αυτή», δήλωσε ο Τάντιτς.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο κατατέθηκε με τη σερβική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γενική Συνέλευση το οποίο ενεκρίθη δια βοής, ο Τάντιτς , δήλωσε ότι «η Σερβία χαιρετίζει το ψήφισμα και παρουσίασε την ετοιμότητα της ώστε, να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που, ελπίζουμε, να οδηγήσει σε μα αμοιβαία αποδεκτή συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος