Η Ιταλία απαγόρευσε την είσοδο για 10 χρόνια στους Σέρβους Χούλιγκαν




Οκτώβριος 15, 2010. (αναθεωρημένο)

Οι Σέρβοι Χούλιγκαν που προκάλεσαν ταραχές στο γήπεδο της Γένοβας , δεν θα μπορούννα μπουν στην Ιταλία για 10 χρόνια, αναφέρει σήμερα η αλβανική τηλεόραση.

« Οι 35 Σέρβοι καταγγέλθηκαν και εκδιώχθηκαν από τη χώρα, συνοδευόμενοι από την ιταλική αστυνομία μέχρι τα σύνορα. Θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και δεν επιτρέπεται σε αυτούς η είσοδος στη χώρα μας για μια δεκαετία. Το ίδιο μέτρο τιμωρίας θα ισχύσει και για άλλους 17 Σέρβους, οι οποίοι κρατούνται στη φυλακή», δήλωσε ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας Μανγκανέλι.

Την περασμένη Τρίτη, το βράδυ, Σέρβοι οποδοί της ομάδας τους συγκρούστηκαν με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια του αγώνα Ιταλίας –Σερβίας στους προκριματικούς αγώνες «Euro 2012».

Η βία συνεχίστηκε ακόμη και μετά την έξοδο τους από το γήπεδο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τραυματισμούς σε 15 άτομα.

Ωστόσο, μετά τη σύλληψή του, ο Σέρβος Ιβάν Μπογκτάνοφ, είπε στις ιταλικές αστυνομικές αρχές, ότι όταν έγιναν οι ταραχές στη Γένοβα ήταν σε κατάσταση μέθης και ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και σκοπιμότητες, αναφέρει, σήμερα, η αλβανική ‘Στάρτ’.


«Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα προκαλούσαμε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας και Σερβίας. Δεν έχουμε τίποτε εναντίον της Σερβίας, είναι μια όμορφη χώρα που αγαπάμε. Δεν επιδιώκαμε να ανασταλεί ο αγώνας. Έγινε μια πολιτική διαμαρτυρία για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας προς τη σερβική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Εμείς είμαστε οπαδοί, όχι πολιτικοί. Δεν έχουμε καμία σχέση με τους «Τίγρεις του Αρκάν». Η καρδιά μας χτυπάει για τον Ερυθρό Αστέρα» δήλωσε ο Μπογκντάνοφ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνέχισαν να γράφουν για τις ταραχές, κατηγορώντας τους δράστες, ότι ανήκουν στους ‘Τίγρεις του Αρκάν’. Η ιταλική εφημερίδα Republica, έγραψε ότι «μέλη της αιμοσταγούς οργάνωσης ‘Αρκάν’ δημιούργησαν τα επεισόδια».


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος