Βουλγαρία: Στα Τίρανα η 14η ετήσια συνάντηση υπουργών Άμυνας

Οκτώβριος 11, 2010.

Στα Τίρανα θα λάβει χώρα η 14η ετήσια συνάντηση υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου μετέβη, σήμερα, και ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Άνγιου Άγγελοφ. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ως πλήρη μέλη οι υπουργοί Άμυνας του Μαυροβουνίου και της Σερβίας. Η απόφαση για πλήρη ένταξη των δύο αναφερομένων χωρών ελήφθη στην ετήσια συνεδρίαση της Σόφιας το 2009.

Στο Φόρουμ, όπως ανακοινώθηκε από το βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας, θα συμμετάσχει και η Αυγουστίνα Τσβέτκοβα, Αναπληρωτής Υπουργός και Πρόεδρος εκ περιτροπής της Συντονιστικής Επιτροπής της Διαδικασίας των Συνεδριάσεων των υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της πολιτικο- στρατιωτικής διευθύνουσας επιτροπής της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στα Τίρανα οι υπουργοί θα ασχοληθούν με επίκαιρα θέματα περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των χωρών με την ιδιότητα του παρατηρητή η Γεωργία και η Μολδαβία, οι εκπρόσωποι του αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Νάπολη και στην Μπρούνσουμ, από την έδρα της κοινής διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα, καθώς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος