Κυβέρνηση Ρουμανίας: Θα αντιδράσουμε με βία στη βία των συμμοριών

Οκτώβριος 1, 2010.

Βουκουρέστι.

Το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο (CSAT) συνεδρίασε την Πέμπτη (χθες) στο ‘Controceni Palace’ με αντικείμενο τα κυρίαρχα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος , συμπεριλαμβανομένου και της ένταξης της Ρουμανίας στο χώρο Σένγκεν.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η Εθνική στρατηγική για τη Δημόσια Τάξη και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου «το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρεμβαίνει με ισχύ σε περίπτωση βίας».

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη η απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης να παραβρεθεί εθνική αντιπροσωπεία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα.

Κυρίαρχο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Εθνικού Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία για την προσχώρηση της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εγκριθεί.

Χαρακτηριστική ήταν, επίσης, η ανακοίνωση που αναφερόταν στη Δημόσια Τάξη, ότι θα εφαρμοστεί ‘πολιτική μηδενικής ανοχής σε παραβίαση του νόμου’.

« Λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας, ιδίως, στο διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, ο πρόεδρος Τράϊαν Μπασέσκου, δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να παρεμβαίνει με ισχύ σε περίπτωση βίας που προκαλούνται από συμμορίες νέων ή ομάδων οργανωμένου εγκλήματος στις περιοχές αυτές», σημειώνει το ρουμανικό ‘Α1’.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος