Βουλγαρία: Αντιδράσεις σε δηλώσεις του πρωθυπουργού για ένταξη της Τουρκίας

Οκτώβριος 6, 2010

Στην μονοήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η Βουλγαρία υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βουλγαρικό  εθνικιστικό κόμμα ВМРО, το οποίο τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να συγκεντρώσει υπογραφές, κατά της ένταξης του Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σύνθημα «Όχι φέσι στην Ευρώπη» εξέφρασε την αντίθεσή του στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, γράφει σήμερα το βουλγαρικό πρακτορείο 'Στάνταρτ'.

Το ВМРО έχει συγκεντρώσει 330 χιλιάδες υπογραφές, ζητώντας να γίνει δημοψήφισμα για την υποστήριξη  ή όχι, της χώρας στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και κατηγόρησε ανοικτά την κυβέρνηση για ανατροπή μιας καθόλα νόμιμης διαδικασίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος, ο οποίος, μάλιστα, κάλεσε το βουλγαρικό κοινοβούλιο να ορίσει δημοψήφισμα βάσει των υπογραφών των οποίων έχουν συγκεντρωθεί.

Σημειώνεται ότι στη Βουλγαρία, ο τουρκικός πληθυσμός ανέρχεται στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.Σχετικό: Βουλγαρικό Κόμμα: Φέσι στην Ευρώπη; ΠΟΤΕ!Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος