Κυβέρνηση Ουκρανίας: Πρόβλημα της χώρας το ‘χύμα’ ντύσιμο των γυναικών




-Απαγορεύονται τα βαθιά ντεκολτέ, οι στενές κοντές φούστες και τα ‘ριχτά’ διάφανα φορέματα-

Οκτώβριος 9, 2010

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει εκδώσει έναν αυστηρό κώδικα ντυσίματος που στοχεύει να σπάσει την παράδοση της πρώην πρωθυπουργού Ιουλίας (Γιούλας) Τιμοσένκο, για το διάσημο παρουσιαστικό της στυλ, που τώρα απολαμβάνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γράφει χαρακτηριστικά η ρουμανική εφημερίδα «Χότνιους».

Ο κανονισμός δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης της Ουκρανίας και προτείνει ένα πιο ‘επαγγελματικό στιλ’ εμφάνισης για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και για τους επισκέπτες του Κιέβου.

Επισημαίνεται πως αυτός ο κανονισμός έρχεται σε αντίθεση με τα φορμαρισμένα φορέματα και τα ‘ιλιγγιώδη’ τακούνια της Γιούλα Τιμοσένκο.

«Η επαγγελματική ενδυμασία επιτρέπει τον υπάλληλο να εκπληρώνει καλύτερα τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του αλλά και τις σχέσεις του με τους πολίτες» αναφέρει το κυβερνητικό έγγραφο.

Το κείμενο του κυβερνητικού διατάγματος είναι πολυσέλιδο και περιέχει λεπτομέρειες για τους άνδρες και τις γυναίκες, καθορίζει ακόμη και το μήκος που πρέπει να έχει ένα παντελόνι.

«Οι άνδρες πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρία κοστούμια και κάθε μέρα να φορούν φρεσκοπλυμένα πουκάμισα. Οι γυναίκες οφείλουν να έχουν τον αέρα του αξιωματικού, να είναι τακτοποιημένες, κομψές, χωρίς βαθιά ντεκολτέ, μίνι ή κολλητές φούστες, χωρίς ριχτά διαφανή φορέματα» σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης χλευάζοντας τις θέσεις του κυβερνητικού εγγράφου δήλωσε ότι:

«Ούτε η Βασίλισσα της Αγγλίας, ούτε ο Μουαμάρ Καντάφι, ο Λίβυος ηγέτης, δεν μπορούν να συγκριθούν με την κυβέρνηση της Ουκρανίας»

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov, ένας αυστηρός γραφειοκράτης που φοράει κλασικά κοστούμια, κατηγόρησε την Γιούλα Τιμοσένκο ότι κατέστρεψε την οικονομία της χώρας με την πολιτική που εφάρμοσε και ζήτησε να πάει ένας …ορθόδοξος παπάς να ξορκίσει το …κακό πνεύμα από το γραφείο της πρώην πρωθυπουργού.

Με τον νέο αυτόν ενδυματολογικό κώδικα, σημειώνει η ουκρανική «Gazeta po-Kievski», αποκαλύπτεται μια προσπάθεια «εξορκισμού του πνεύματος της Τιμοσένκο».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος