Κοσσυφοπέδιο: Πρόσκληση Αντιπροέδρου προς νέους για ένταξή τους στο στρατό




Οκτώβριος 1, 2010

Πρίστινα.

Ο υπουργός των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσόβου Μπεχτσέτ Μπράισόρι με συνεργάτες του επισκέφθηκε το Δήμο Ποντούγεβο όπου έγινε δεκτός από τις εκεί αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της επίσκεψη του Υπουργού ήταν η έναρξη της εκστρατείας, που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, για πρόσληψη ατόμων στις νεοϊδρυθείσες ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σε εκδήλωση που έγινε, ο Μπραϊσόρι, αναφέρθηκε στην καθημερινή εργασία που κάνει το Υπουργείο, ώστε, να επιτευχθεί η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα του στρατού του Κοσσόβου.

Αναφέρθηκε, ο υπουργός, στο διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί για την πρόσληψη νέων, που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο στρατό και δήλωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα εγγραφής τους, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Το Υπουργείο Άμυνας μέσα από διαφορετικές μορφές πληροφόρησης, όπως οι καθημερινές τηλεοπτικές διαφημίσεις, οι αναγγελίες από ραδιοφώνου και η δημοσίευση στον Τύπο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους να καταταχθούν στον στρατό του Κοσσόβου.

Δέλεαρ του Υπουργείου είναι ότι θα υπάρχουν κινητές ομάδες στρατού σε κάθε πόλη και δεν θα χρειάζονται οι υποψήφιοι στρατιώτες να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι προβλέψεις είναι για πρόσληψη 400 ατόμων. Από αυτούς η πλειονότητα θα προσληφθεί ως στρατιωτικό προσωπικό και θα είναι ηλικίας από 18 έως 25 ετών, ενώ για καριέρα αξιωματικού, οι ηλικίες είναι μεταξύ 18 και 30 ετών.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του Στρατού Κοσσόβου, ο υπουργός Μπραισόρι και ο Δήμαρχος του Ποντούγεβο, Βελίου, έκαναν από κοινού έκκληση στους νέους του δήμου να ενταχθούν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κοσσόβου.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος