Χίλαρι Κλίντον στο Κοσσυφοπέδιο: «Το ζήτημα του καθεστώτος επιλύθηκε»

Οκτώβριος 14, 2010

Πρίστινα. (infosot)

Η υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, εξέφρασε και πάλι την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κοσσυφοπέδιο σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με την κοσσοβάρικη ‘Rrokum.TV’

Η Κλίντον δήλωσε εντυπωσιασμένη με όλα τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Κοσσυφοπεδίου και πρότεινε περισσότερο έργο στην ενίσχυση της δημοκρατίας, στην οικονομία, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη ρύθμιση του θέματος της ηλεκτρικής ενέργειας της παροχής νερού και στη διαδικασία ελεύθερων και διαφανών εκλογών.

Αναφερόμενη στη Σερβία, η Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι δεν έχει συνομιλήσει σχετικά με το καθεστώς και την κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου, όπως άλλωστε ανέφερε και ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς».

«Υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα τα οποία απαιτούν απαντήσεις. Θεωρώ ότι ο διάλογος θα πρέπει να απέχει από φιλολογίες, λόγω των εκλογών που προβλέπονται στη χώρα σας αλλά μελλοντικά και στη Σερβία. Έχουμε, ακόμη, πολλά πράγματα να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και με τους συναδέλφους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσον αφορά το ζήτημα των αγνοουμένων, μπορεί να αρχίσει από αύριο η συζήτηση, σε συνεννόηση με τη Σερβία».

«Πιστεύω ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για διάλογο, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα διάγραμμα και εργαζόμαστε να δημιουργήσουμε αυτό το πλαίσιο, γι’ αυτό και όπως ακούσατε χθες, είπα στον πρόεδρο Τάντιτς ότι δεν θα συζητήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, γιατί το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί» δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος