Βουλγαρία: Η σύγχρονη ελληνική τέχνη


Οκτώβριος 23, 2010.

«Λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι μόνον η Ακρόπολη, τα νησιά, οι …απεργίες και τα ξωκλήσια.
Η Ελλάδα έχει μια πλούσια πολιτιστική ζωή και καλλιτέχνες που παράγουν τέχνη. Μερικές ελληνικές δημιουργίες θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε στην έκθεση που πραγματοποιείται στην γκαλερί «Karavelov Ljuben Animo» μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2010», γράφει η βουλγαρική «Κάπιταλ».

Η συνολική παρουσίαση της έκθεσης της Γκαλερί ‘ΑΝΙΜΑ’, συμπεριλαμβάνει έργα καλλιτεχνών τα οποία εκθέτει και προωθεί με στόχο την δημοσιοποίηση των καλλιτεχνικών δημιουργιών απεικονίζοντας το στίγμα και το ρεύμα της σύγχρονης τέχνης στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Περιλαμβάνονται έργα τα οποία είχαν καλές κριτικές στη χώρα τους από την ελληνίδα επιμελήτρια Σοφία Μακρυγιώργου, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μερικά ονόματα που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Κορνήλιος, Σοφία Καλογεροπούλου, Ειρήνη Μπατόλα, Τάσος Χώνιας, Έντουαρτ Σακαγιάν, Γιώργος Σταθόπουλος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Ντέιβιντ Μπενφοράντο, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Γιάννης Κουτρίκας, Κωστής Γεωργίου και Μαρία Κτιστοπούλου.

Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους διαφόρων τάσεων να εμπεδώσουν στο στυλ και την εργασία των ελλήνων καλλιτεχνών παρέχοντας στους fans και στους θαυμαστές της τέχνης, τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη σύγχρονη ελληνική εικαστική τέχνη και τον πολιτισμό.

Η έκθεση λειτουργεί επίσημα από τις 21 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης ΑΝΙΜΑ

(οδός Καραβέλοφ 58, Σόφια).

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος