Βουλγαρία - Σερβία: Ανταλλαγή πληροφοριών για πληρωμένους δολοφόνους

Οκτώβριος 4, 2010.

Βελιγράδι.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, σε συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, συνομίλησαν και αντάλλαξαν πληροφορίες για άτομα που συμμετέχουν σε εγκληματικές ομάδες καθώς και για άτομα που καθορίζονται ως ‘πληρωμένοι δολοφόνοι’, γράφει σήμερα το βουλγαρικό πρακτορείο 'Focus'.

Ο Βούλγαρος υπουργός μετά τη συνάντησή του με το Σέρβο ομόλογό του, δήλωσε στο βουλγαρικό  πρακτορείο, ότι συνομίλησαν και αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες ατόμων που είναι μπλεγμένα στο οργανωμένο έγκλημα των δύο χωρών. «Συζητήσαμε, φυσικά, και για θέματα που συνδέονται με δολοφονίες» είπε ο Βούλγαρος υπουργός και συμπλήρωσε διευκρινιστικά ότι περισσότερες συμπληρωματικές πληροφορίες θα ανταλλαχθούν σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, κατά πόσο είναι ‘γνωστά’ τα άτομα που συνδέονται με δολοφονίες, ο Τσβετάνοφ είπε ότι «υπάρχουν άτομα μέσα στις ομάδες αυτές τα οποία είναι γνωστά. Αλλά οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, για όλους αυτούς, θα διασταυρωθούν και με πληροφορίες που θα ληφθούν από τη σερβική πλευρά.

Επίσης, ο υπεύθυνος της βουλγαρικής Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος (CDCOC), Στανίμιρ Φλορόφ, στη διάρκεια του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπαλλήλους οι οποίοι συμμετέχουν στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ώστε να δημιουργούν προϋποθέσεις για μελλοντική συνεργασία μαζί τους, όπως ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός.

Σημειωτέον ότι ο Τσβετάνοφ βρίσκεται στο Βελιγράδι στη δεύτερη περιφερειακή διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος