σερβική εφημ.: 'Στημένες ήταν οι ταραχές στη Γένοβα"



Οκτώβριος 26, 2010.

Για στημένες ταραχές, γράφει σήμερα η σερβική εφημερίδα ‘Alo’, αναφερόμενη στα γεγονότα των Σέρβων οπαδών στην ιταλική πόλη Γένοβα.


« Ο Ιβάν Μπογκντάνοφ (29 ετών) ο πιο διάσημος κρατούμενος στη Γένοβα, αγόρασε στο Βελιγράδι, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας ‘Seat Altea”, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα Σερβίας – Ιταλίας, όπως πληροφορήθηκε το “Alo!” από πηγές προσκείμενες στην έρευνα των γεγονότων», γράφει η εφημερίδα.

Και πιο κάτω θα σημειώσει:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι ο άνεργος Μπογκτάνοφ, ο οποίος τελείωσε την Ξυλοτεχνική Σχολή, μερικές φορές λειτουργεί ως μέλος του κλάμπ της ασφάλειας του Βελιγραδίου, αν και δεν έχει χρήματα εντούτοις αγόρασε ένα αυτοκίνητο ‘Seat Altea’. Το εντυπωσιακότερο είναι ότι η αγορά έγινε λίγο πριν το ταξίδι του για την Ιταλία, όπως μας πληροφορεί η πηγή που διενεργεί την έρευνα».

Σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία για τέσσερις επιχειρηματίες που κατέβαλαν τα έξοδα των οπαδών και ‘πριμ’ 500 ευρώ στον καθένα, ενώ είναι άγνωστο το ποσό που πήρε ο Μπογκτάνοφ. Πρόκειται για την ακραία ομάδα οπαδών του Ερυθρού Αστέρα «Ultra Boys”. Αυτοί είχαν αποστολή να παρασύρουν άλλους οπαδούς να επιτεθούν στον τερματοφύλακα Βλαντιμίρ Στοϊκοβιτς, ζητώντας αλλαγές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας, αναφέρει σήμερα η σερβική εφημερίδα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος