Τάσπασαν οι Σέρβοι στην Τζένοβα





Οκτώβριος 12, 2010.

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο κέντρο της Τζένοβας, Ιταλία, όπου οι Σέρβοι οπαδοί της ομάδας της Σερβίας, συγκρούστηκαν με την ιταλική αστυνομία ρίχνοντας μπουκάλια και πέτρες προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

Οι Σέρβοι, που πήγαν στην ιταλική πόλη να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ιταλίας- Σερβίας, προέβησαν σε διαδηλώσεις εναντίον της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, όπου έκαψαν και μια αλβανική σημαία.

Σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι Σέρβοι άρχισαν να πετούν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε καταστήματα και πεζούς.

Οι ταραχές συνεχίστηκαν και με την κάθοδο των παικτών στο γήπεδο, εμποδίζοντας την έναρξη του αγώνα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τραυματίστηκε ο Σέρβος τερματοφύλακας , Στοϊκοβιτς. Ο αγώνας ακυρώθηκε, μολονότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από την UEFA.

Όπως ανέφεραν οι παίκτες και οι διοργανωτές του σταδίου «Marassi”, η ιταλική αστυνομία δεν κατάφερε να επιβάλει την τάξη, και οι Σέρβοι εκμεταλλεύθηκαν την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα- καθ’ όν χρόνο η Χίλαρι Κλίντον επισκέπτεται το Βελιγράδι- να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως αναφέρει το αλβανικό κανάλι, ίσως το κάψιμο της αλβανικής σημαίας, προκαλέσει αντίδραση των Τιράνων.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος