Σερβία: Οι πολίτες της χώρας αναπολούν τις ‘καλές ημέρες του σοσιαλισμού’



Βελιγράδι. 1 Οκτωβρίου 2010. (beta)

Η έρευνα που διεξήχθη στη Σερβία για το πώς οι πολίτες βλέπουν τη μετάβαση της χώρας από το σοσιαλισμό στον καπιταλισμό, έδειξε ότι το 81 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ήταν καλύτερα στα χρόνια του σοσιαλισμού, το 6 τοις εκατό απάντησε ότι καλύτερη εποχή ήταν αυτή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη δεκαετία του ΄90 και 10 τοις εκατό ότι σήμερα είναι καλύτερα.

Η εφημερίδα ‘Danas’ που προέβη στην έρευνα αυτή τιτλοφορεί το άρθρο ως εξής: «Οι πολίτες της Σερβίας παραμένουν πιο κοντά στον Τίτο». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.813 ατόμων, και διενεργήθηκε από το γερμανικό ίδρυμα Friedrich Ebert σε συνεργασία με το «Κέντρο Μελέτης της Σοσιαλδημοκρατίας» και το «Κέντρο Ελεύθερων Εκλογών και Δημοκρατία»

Το αξιοσημείωτο και απαισιόδοξο για τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας, είναι ότι το 23 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Σερβία σήμερα κυβερνάται από εγκληματίες.

(σ.σ. για τους σερβομαθείς οι χρωματισμένες λέξεις: «Da Srbijom trenutno vladaju kriminalci misli 23 odsto gradjana Srbije»





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος