Πυροβολισμοί στα σύνορα Αλβανίας- Σκοπίων




Οκτώβριος 22, 2010.

Δύο πολίτες από την Αλβανία συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα από την σκοπιανή ‘φυλακή των συνόρων’ μετά από ένα επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών στην παραμεθόρια περιοχή κόντα στον Άγιο Ναούμ.

Η αρχική υποψία ήταν ότι επρόκειτο για λαθρέμπορους αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ήταν μια ομάδα Αλβανών κυνηγών που είχαν μπει στο έδαφος των Σκοπίων, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γαλιτσίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των σκοπιανών αξιωματούχων έγινε πρόσκληση προς τους Αλβανούς κυνηγούς να παραδοθούν.

Οι Αλβανοί απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και αντιμετώπισαν την ίδια απάντηση από τους Σκοπιανούς συνοριοφύλακες.

Τελικά, από την ομάδα των κυνηγών κατάφεραν να διαφύγουν οκτώ άτομα προς τα σύνορα της Αλβανίας ενώ οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν από την σκοπιανή συνοριοφυλακή.

«Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο άνδρες με τα κυνηγετικά τουφέκια που είχαν μαζί τους. Ερευνούμε την υπόθεση για να σχηματίσουμε τη πλήρη εικόνα των λαθροκυνηγών στην περιοχή», δήλωσε ο Στέφαν Ντιμόφσκι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι παραβάτες κυνηγοί θα διωχθούν ποινικά. Μάλιστα, οι σκοπιανές αρχές ήρθαν σε επαφή με την Πρεσβεία της Αλβανίας στα Σκόπια για να την ενημερώσουν και να προβούν σε οποιαδήποτε μορφής βοήθειας στους κρατούντες.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος