Βελιγράδι: Στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας για Χίλαρι Κλίντον

Οκτώβριος 9, 2010.



Σε ‘καραντίνα’ θα βρίσκεται το Βελιγράδι από την παραμονή της επίσκεψης της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην σερβική πρωτεύουσα.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Χίλαρι Κλίντον, του Βελιγραδίου, θα λάβουν μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν το επίπεδο ασφάλειας να είναι το υψηλότερο δυνατό.

Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Ντάτσιτς, το επίπεδο και το πεδίο των μέτρων, που θα εφαρμοστούν, θα είναι ίδια με εκείνα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια επισκέψεων του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Ο Σέρβος υπουργός τόνισε, στο «Ράδιο Σερβία», ότι η αστυνομία, όπως και στις περιπτώσεις των προηγούμενων επισκέψεων, όπου είχε ληφθεί το υψηλότερο επίπεδο των μέτρων ασφαλείας, θα κάνουν και τώρα υπεύθυνα τη δουλειά τους.

Η αμερικανίδα Υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, θα φθάσει στο Βελιγράδι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, μετά από την επίσκεψη της στο Σεράγεβο.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος