Η Χίλαρι Κλίντον έφθασε στην πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης




Οκτώβριος 12, 2010

Αργά χθες το βράδυ έφθασε στο Σεράγεβο για επίσημη επίσκεψη, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου την υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σβεν Αλκαλάι και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Β/Ε Πατρίκ Μουν και η Roberta Fragera, η γυναίκα ενός αμερικανού διπλωμάτη που σκοτώθηκε σε τραγικό ατύχημα το 1995, σύμφωνα  με τη βοσνιακή εφημερίδα 'Ντνέβνι Άβαζ".

Η Χίλαρι Κλίντον δε έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ωστόσο ο πρέσβης Π. Μουν, λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου είπε ότι ήταν ευτυχής που η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ερχόταν για πρώτη φορά στη Βοσνία με την ιδιότητα της Υπουργού Εξωτερικών αν και «ήρθε εδώ αρκετές φορές ως γερουσιαστής και ως πρώτη κυρία αλλά και ως απλός πολίτης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης διαπίστωσε ότι ο ερχομός της Χίλαρι Κλίντον δίνει «ένα σαφές μήνυμα το οποίο αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη Βοσνία».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η Χίλαρι Κλίντον, θα μιλήσει σήμερα Τρίτη στο Σεράγεβο με την προεδρία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κυβερνητικών αλλά και των μη κυβερνητικών οργανώσεων και θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βοσνία.

Το απόγευμα η αμερικανίδα υπουργός θα μεταβεί στο Βελιγράδι, στα πλαίσια της περιοδείας της, και θα καταλήξει στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου την 14η Οκτωβρίου, πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος