Βουλγαρική ‘Στάνταρτ’: Αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα κατά 2%

Νοέμβριος 18, 2010.



Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να προτείνει νέες φορολογικές αυξήσεις στο φόρο προστιθέμενης αξίας σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, το οποίο θα υποβληθεί σήμερα μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως αναφέρει ο ελληνικός Τύπος.

Ο ΦΠΑ στα περισσότερα αγαθά θα αυξηθεί από το 11% στο 13% αλλά υπάρχει και η πρόταση σε προϊόντα ‘πολυτελείας’ να μεταβιβαστούν σε φορολόγηση 23%. Οι αυξήσεις αυτές θα επιφέρουν έσοδα πλέον των 4 δις ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού που εκτιμάται σε 9,15 δις ευρώ.

Φέτος ο ΦΠΑ αυξήθηκε ήδη δύο φορές μέσα στο σχέδιο λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση υπό της πίεσης των αγορών, της ΕΕ και του ΔΝΤ το οποίο κατέβαλλε στην Ελλάδα ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να τη σώσει από τη χρεωκοπία.

Σημειώνεται ότι στις 24 Οκτωβρίου 2010, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, απέκλεισε κάθε νέα περικοπή στις δημόσιες δαπάνες ή φορολογικές αυξήσεις, πριν από τις τοπικές εκλογές, στις οποίες οι σοσιαλιστές κέρδισαν, αναφέρει, σήμερα, η βουλγαρική εφημερίδα.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος