Κοσσυφοπέδιο : Στρατιωτική άσκηση ετοιμότητας

Νοέμβριος 7, 2010.



Οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσσόβου, θα πραγματοποιήσουν πεδινή άσκηση με την ονομασία “Luani i Shkathët 3” ("Ευκίνητο Λιοντάρι 3"), στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2010, σε τρεις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου: στους δήμους Ποντούγεβο, Λούπιαν και Ίστοκ.

Όπως αναφέρεται από το αρμόδιο υπουργείο του Κοσσυφοπεδίου, σκοπός της άσκησης είναι η ανάδειξη των ικανοτήτων των δυνάμεων του Κοσσόβου (KSF) σε καταστάσεις κρίσεων και φυσικών καταστροφών καθώς και ο βαθμός συντονισμένης δράσης σε επίπεδο χώρας.

Η άσκηση θα γίνει με τη συνδρομή και άλλων υπουργείων και υπηρεσιών, όπως η Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, το Κυβερνητικό Κέντρο Καταστάσεων, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Υγείας, οι τοπικές δυνάμεις στους τρεις αναφερόμενους δήμους, το τοπικό διεθνές αεροδρόμιο της Πρίστινα καθώς και ο ερυθρός σταυρός Κοσσυφοπεδίου.

Το σενάριο προβλέπει αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης με προσομοίωση καταστάσεων όπως ναρκοπέδια, αεροπορικά ατυχήματα, εστίες φωτιάς σε βιομηχανικά κτίρια καθώς και αντιμετώπιση διαμαρτυριών των πολιτών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος