Η Σερβία καλεί του Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να απόσχουν από τις εκλογές

Νοέμβριος 11, 2010.

«Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να μην ωθήσει ή να κάνει έκκληση στους Σέρβους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο να συμμετάσχουν στις έκτακτες κοινοβουλευτικές εκλογές, σε αυτήν την επαρχία, επειδή αυτές οι εκλογές οργανώνονται από πολιτικές δομές τις οποίες η Σερβία δεν αναγνωρίζει και οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Κοινότητας δεν έδωσαν κάποιο πλαίσιο για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών, ώστε να γίνει αποδεκτό από τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Σέρβος υπουργός υπεύθυνος για τα θέματα του Κοσσυφοπεδίου, Γκοράν Μπογντάνοβιτς, προς το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Σερβίας δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να ερμηνευτεί, εν όψει της έναρξης του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, ως δήθεν αναγνώριση της μονόπλευρα κηρυγμένης ανεξαρτησίας του Κοσσόβου.

Επεσήμανε όμως ότι οι Σέρβοι που θα δηλώσουν υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να υποστούν κάποιες κυρώσεις, αλλά και δεν μπορούν να λάβουν τη συγκατάθεση για τη συμμετοχή τους αυτή, από το σερβικό κράτος.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος