Σκόπια: Ζητά από Τουρκία δικαστική τεχνογνωσία

Νοέμβριος 27, 2010
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαρντάρσκας, Μιχαήλο Μανέφσκι (φωτό), ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του, Σαντουλάχ Εργκιν, να βοηθήσει τη χώρα του, ώστε να βελτιώσει το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα της.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στα πλαίσια της Διάσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σκοπιανός υπουργός, Μανέφσκι συναντήθηκε σήμερα το πρωί, με τον τούρκο ομόλογό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Βαρντάρσκας, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και στο σωφρονιστικό σύστημα των δύο χωρών.

Ο σκοπιανός υπουργός ζήτησε τη συνδρομή της τουρκικής τεχνογνωσίας, ώστε να αναβαθμιστεί ο δικαστικός τομέας της Βαρντάρσκας.

‘Η Τουρκία έχει ένα ιδιαίτερο εξελιγμένο σύστημα της τεχνολογίας των πληροφοριών στο δικαστικό τομέα. Ο υπουργός Μανέφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εμπειρογνώμονες του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης θα επισκεφθούν τα Σκόπια, προκειμένου να βοηθήσουν τη σκοπιανή δικαστική εξουσία στην εισαγωγή της τεχνολογίας των πληροφοριών, στην βελτίωση των υπηρεσιών και στην οργάνωση του δικαστικού τομέα της χώρας. Θα μελετηθούν οι εμπειρίες της τουρκικής δικαιοσύνης και θα χρησιμοποιηθούν ως θετικά παραδείγματα για την χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Βαρντάρσκας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος