Τάντιτς: «Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κρατήσουν δέκα χρόνια»

Δεκέμβριος 5, 2010.

Βελιγράδι.
Ο Σέρβος πρόεδρος και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, δήλωσε, χθες Σάββατο, ότι η Σερβία πρέπει να περιμένει άλλα δέκα χρόνια πολύ δύσκολα και περίπλοκα προκειμένου να ολοκληρωθούν ουσιαστικές αλλαγές, αυτές δηλαδή, που απαιτούνται, για να γίνει η χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύω ότι η Σερβία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν περάσουν αυτά τα δύσκολα δέκα χρόνια», δήλωσε ο Τάντιτς στο έκτο Συνέδριο του Σερβικού Ανανεωτικού Κινήματος(SPO) στο Κέντρο Σάβα.

Επεσήμανε ότι ο σκοπός της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ απαιτεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις με την καθιέρωση (εδραίωση) του κράτους δικαίου, του εκσυγχρονισμού του και της ανάπτυξης του. Αναφερόμενος στις εκλογές, τόνισε ότι αυτές θα γίνουν τον Απρίλιο του 2012 και αποτελούν ένα στοίχημα για τον κυβερνητικό συνασπισμό που πρέπει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν την προηγούμενο περίοδο, με στόχο να ανακτήσει πάλι την υποστήριξη του λαού.

Ο Τάντιτς παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη, αλλά είναι πρόθυμος να δώσει όλη τη ενέργεια και τη δύναμή του, ώστε ένα επιτευχθούν οι στόχοι που είχε υποσχεθεί στους πολίτες.

Έδωσε έμφαση στο ρόλο του κόμματός του για τη δημοκρατική αλλαγή της Σερβίας και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος να φέρει τη Σερβία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συγκέντρωση του SPO παραβρέθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας, Ούρσουλα Πλάσνικ.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος