Βουλγαρία: Συνεχίζεται η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

Δεκέμβριος 17, 2010.

«Το 2011, έχουμε να κάνουμε μια σοβαρή εργασία για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο του 2010, τόσο στον τομέα της Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στο Σχέδιο Ανάπτυξης τους» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ανγιου Άγγελοφ, στην τακτική συνέντευξη Τύπου σήμερα (χθες), 16 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Άμυνας.

Ο Άγγελοφ παρουσίασε τις προτεραιότητες του Υπουργείου και το σχεδιασμό για το νέο έτος και δήλωσε ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους το Συμβούλιο Υπουργών θα εγκρίνει το σχέδιο για την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο θα αποτελέσει ο οδικός χάρτης για την εφαρμογή των βασικών στοιχείων της Λευκής Βίβλου.

«Είναι πλέον έτοιμο το σχέδιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Άμυνα. Ο συντονισμός του ανθρώπινου δυναμικού για πρώτη φορά παρουσιάζει τέτοια συνέπεια με το σχεδιασμό σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο» δήλωσε ο Άγγελοφ.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων από τα μέσα του 2011 θα αρχίσει η αναδιοργάνωση της διοίκησης του Υπουργείου Άμυνας. Προβλέπεται ότι ο αριθμός των απασχολούμενων στη διοίκηση να μην ξεπεράσει τα 750 άτομα και στα υψηλότερα επίπεδα οργάνωσης έως 700.

« Θα ξεκινήσει και η αναδιοργάνωση των μικρότερων κλάδων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και μέρος των τμημάτων των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

»Θα ξεκινήσει, επίσης, ο σχηματισμός της πρώτης ομάδας του Τάγματος Ελιγμών των Χερσαίων Δυνάμεων.

Οι δαπάνες του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας για το 2011, προβλέπουν αύξηση κονδυλίων στην εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, η αναδιοργάνωση του βουλγαρικού στρατού θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη 2012 και 2013, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συνολικού σχεδιασμού»

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Άγγελοφ έκανε μια επισκόπηση των εργασιών που διεξήχθησαν στο τομέα της πολιτικής άμυνας το 2010.

Συνοψίζοντας τόνισε ότι στο 2010, επιτεύχθηκε μια ειδική οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία ώστε να τακτοποιηθούν τα χρέη που εκκρεμούσαν από το 2009 καθώς οι ανασφάλιστες υποχρεώσεις για το 2010 ανέρχονται συνολικά στα 567 εκατ. λέβα παρουσιάζοντας μια μείωση κατά 25%.

--

Πηγή: «Българското Министерство на отбраната»