Μιλόσοσκι: «Ζητάμε από την Ελλάδα την έγκριση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μας»

Δεκέμβριος 3, 2010.

Η Βαρντάρσκα ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να λάβει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της, Αντόνιο Μιλόσοσκι προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, γράφουν σήμερα τα σκοπιανά ΜΜΕ, αλλά και ορισμένα αλβανικά.

Ο (θρασύς) σκοπιανός ΥΠΕΞ δηλώνει στην επιστολή του ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Βαρντάρσκα (την οποία αποκαλεί ως «Μακεδονία» προς το ελληνικό ΥΠΕΞ) πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ για μια πενταετία αποτελεί επίσημα υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ.

« Με την απόφαση αυτή θα ενθαρρυνθούν οι κοινές ανάγκες για ένα αμοιβαίο θετικό κλίμα σχέσεων εμπιστοσύνης για την οριστική επίλυση των διμερών διαφορών με μια βιώσιμη αποδεκτή λύση και από τα δύο κράτη και τους δύο λαούς, προς όφελος της περιφερειακής και ευρωπαϊκής σταθερότητας και ευημερίας», σημειώνει ο Μιλοσόσκι.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα η επιστολή αναφέρει , ότι η σημερινή κατάσταση στη Βαρντάρσκα κρίνεται ως βιώσιμη και τον επόμενο μήνα πρόκειται να καθιερωθεί η πλήρης εμπορική ένωση της με την ΕΕ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης.

Η Ελλάδα, καλείται να εγκρίνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της, προσθέτει ο Μιλοσόσκι, γιατί μέσω της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης και της Ατζέντας της πρωτοβουλίας 2014/2018, μπορεί να δώσει την αποφασιστική συμβολή της στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της περιοχής των Βαλκανίων.

Η επιστολή εστάλη προς τον ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 του τρέχοντος μηνός στις Βρυξέλλες.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος