Σερβία: « Η κυβέρνηση Κοστούνιτσα γνώριζε που ήταν ο Μλάντιτς»

Δεκέμβριος 20, 2010.

Νόβι Σαντ.

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Εγκλημάτων Πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς (Bruno Vekarić- φωτό), ζήτησε να ελεγχθεί η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα, η οποία διακυβερνούσε τη χώρα το 2008. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι γνώριζε που βρισκόταν ο φυγόδικος της Χάγης, Ράτκο Μλάντιτς, αλλά δεν ήθελε να τον συλλάβουν.

«Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ορισμένα στοιχεία τα οποία προσκόμισαν οι υπηρεσίες ασφαλείας, εκείνη την εποχή, δεν αξιολογήθηκαν σωστά», δήλωσε ο Βέκαριτς στην εβδομαδιαία εφημερίδα ‘Ντνέβνικ’, σχολιάζοντας τα μυστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα ‘Wikileaks’.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Πολέμου, Βλάντιμιρ Βούξεβιτς, είχε υποστηρίξει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 δεν παρουσιάστηκαν εμπόδια στο έργο της Ομάδας Δράσης, καθ’ όν χρόνο στην κυβέρνηση ήταν ο πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Ο Βέκαριτς επέμενε, ότι με την αλλαγή του επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και την τοποθέτηση του Σάσα Βουκαντίνοβιτς-( Saše Vukadinovića) ως επικεφαλής των ‘ΒΙΑ’, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς και αξιολόγησε ότι τα πράγματα από τότε οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση.

--

Τίτλος άρθρου: «Ispituju se navodi o saznanjima Koštuničine vlade» (Να διερευνηθεί αν γνώριζε η κυβέρνηση Κοστούνιτσα).

Δημοσίευση: πρακτορείο ‘Beta’. 20.12.2010



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος