Πρέσβης Φουερέ στα Σκόπια: «Οι προσβολές που δέχομαι δεν εμποδίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Δεκέμβριος 3, 2010.



Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έρβαν Φουερέ, στη διάρκεια ομιλίας του σήμερα σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μαύροβο της Βαρντάρσκας, είπε ότι παραμένει προσηλωμένος στην υποστήριξη της χώρας στην πορεία της, προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Ο Φουερέ απευθυνόμενος σε πρέσβεις και σε δημάρχους των περισσότερων δήμων της χώρας, είπε ότι οι προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε στις Βρυξέλλες από ένα μέλος του κυβερνώντος κόμματος, δεν θα τον σταματήσουν στην ολοκλήρωση του έργου του, που είναι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, επειδή πιστεύει αυτή είναι η θέληση των πολιτών της πΓΔΜ.

« Θα ήταν προσβλητικό για μένα και την οικογένειά μου, για την πολιτική ομάδα μου, την ΕΕ και πάνω από όλα αυτά, τους πολίτες της πΓΔΜ, που θέλουν η χώρα αυτή να γίνει σεβαστή στο εξωτερικό και να την δουν ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Δεν θα εμποδίσουν την συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας σε αυτήν την πορεία προς την ΕΕ. Δεν θα μας εμποδίσουν αυτοί που δεν ανέχονται παρατηρήσεις στο κυβερνητικό έργο, το οποίο πρέπει να βασίζεται στην ευρωπαϊκή ατζέντα για τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα μας εμποδίσουν αυτοί που μόνον επαινούν την κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε τη στήριξη των πολιτών αυτής της χώρας και δεσμευόμαστε ότι κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει το μέλλον τους. Μαζί θα πετύχουμε», είπε ο Φουερέ.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην πέμπτη επέτειο από την έναρξη της αποκέντρωσης και το παρακολούθησαν οι πρέσβεις του ΟΑΣΕ, Lucy Jose Herrera, των ΗΠΑ, Philip Reeker, ο μόνιμος πρεσβευτής των Η.Ε. , Diadra Boyd, ο αντιπρόεδρος Αμπντιλακίμ Αντέμι, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος