Παγκόσμιο Συνέδριο Σλαβομακεδόνων : Στηρίζουμε την απεργία πείνας για το όνομα ‘Μακεδονία’

Δεκέμβριος 18, 2010.



Το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο» (σ.σ. των Σλάβων- Светскиот Македонски Конгрес (СМК)) υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Συλλόγου για την "Μη αλλαγή του ονόματος" που κατέβηκε σε προειδοποιητική απεργία πείνας, στέλνοντας ένα ευγενή μήνυμα αντίστασης, στην αλλαγή του ονόματος του κράτους.

Η αλλαγή του ονόματος του κράτους ‘Μακεδονία’ σημαίνει διάλυση και αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.

Η αλλαγή του ονόματος του κράτους, ‘Μακεδονία’, σημαίνει συνθηκολόγηση και κατοχή της Μακεδονίας.

Στην περίπτωση αυτή οι πολίτες έχουν το συνταγματικό δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, σε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, με όλες τις δυναμεις και όλα τα μέσα, ώστε να μην αλλάξει το όνομα του κράτους της ‘Μακεδονίας’ και η ταυτότητα του έθνους»
--
Τίτλος άρθρου: СМК – Поддршка на штрајкот со глад за името Македонија!

Δημοσίευση: ereporter, 18.12.2010.

--

Προηγήθηκε του ανωτέρου, το παρακάτω άρθρο στο σκοπιανό Τύπο στις 16 Δεκεμβρίου 2010:

Απεργία πείνας κατά των συμβιβασμών για τη Μακεδονία

Δεκέμβριος 18, 2010.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της ‘Μακεδονίας’, όλοι οι ‘Μακεδόνες’ , εδώ στη ‘Μακεδονία’ και σε όλον τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας, κατά βούληση, με τελικό στόχο της μη αλλαγής του ονόματος ‘Μακεδονία’» δήλωσε ο Γκεόργκι Φίλεφ, πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος συλλόγου για την ‘Μη αλλαγή του ονόματος’.

Αύριο στις 18 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη “ Αδελφοί Miladinovi» στα Σκόπια, οργανώνει απεργία πείνας. Έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία και έθνος, πάνω από 18 ετών.

Η απεργία, σύμφωνα με τον διοργανωτή Φίλεφ, δεν αποσκοπεί να πιέσει τους πολιτικούς ούτε στη γείτονα Ελλάδα, η οποία αρνείται το όνομα της χώρας, αλλά να ενεργοποιήσει τους πολίτες.
--
Τίτλος άρθρου: Штрајк со глад за неменување на името Македонија

Αντλήθηκε: netpress, 16.12.2010



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος