Αλβανία: Προσφορά βοήθειας από Τουρκία για πλημμύρες



Δεκέμβριος 4, 2010.

Ο πρόεδρος της αλβανικής Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, στον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η χώρα, εξ αιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στη βορειοδυτική Αλβανία.

Ο αρχηγός του αλβανικού κράτους ανέφερε λεπτομερώς προς τον Τούρκο πρόεδρο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα μέτρα τα οποία έχει λάβει το αλβανικό κράτος για να βοηθήσει τον πληθυσμό που επλήγη από την καταστροφή αυτή, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο Τόπι σημείωσε ότι η κατάσταση είναι άσχημη και προτεραιότητα παραμένει η εκκένωση των περιοχών από τους κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και η παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και είδη διαβίωσης. Ο πρόεδρος της Αλβανίας ζήτησε από την τουρκική πλευρά να υποστηρίξει τον εφοδιασμό της χώρας με τα αναγκαία υλικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή και του ιδίου αλλά και του τουρκικού λαού και υποσχέθηκε την υποστήριξη των Αλβανών πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες.

Ο Γκιούλ διαβεβαίωσε τον Αλβανό πρόεδρο ότι θα βοηθήσει άμεσα την Αλβανία σε αυτές τις στιγμές και οι πρώτες ενισχύσεις θα έρθουν στα Τίρανα σήμερα το απόγευμα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος