Η προπαγάνδα της ‘Narodna Volja ‘: «Πόσο καιρό θα συνεχίσουν να επιβουλεύονται η Ελλάδα και η Βουλγαρία την πΓΔΜ;»


Δεκέμβριος 5, 2010.

Γράφει ο Γιαν Πιρίνσκι ( JАН ПИРИНСКИ) εκδότης της εφημερίδας «Λαϊκή Θέληση»- "
НАРОДНА ВОЛЈА",  που διανέμεται στους σλαβομακεδόνες του Πιρίν – Βουλγαρίας)

"Αν η Ελλάδα και η Βουλγαρία,  είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ΕΕ, βασίζεται στις προοδευτικές αρχές και ιδέες για μια ενωμένη και ελεύθερη Ευρώπη, ωστόσο, αυτές οι δύο χώρες ξεδιάντροπα και με βιαιότητα, κάνουν το αντίθετο. Ισχυρίζονται ότι η Βαρντάρσκα (την ονομάζει ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’),  παραβιάζει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και με τα ξεσπάσματά τους σαν αετοί που βλέπουν τη λεία τους, προοιωνίζουν θανάσιμες συγκρούσεις.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται σε πραγματικές και προφανείς δηλώσεις των δύο αυτών χωρών της παγκόσμιας κοινότητας και δεν αμφισβητείται η αυθεντικότητά τους και η επικίνδυνη τακτική τους.

Παραδόξως, τα ιστορικά γεγονότα δεν στάθηκαν ευνοϊκά για την τύχη της Μακεδονίας κατά το 1912-13 όταν ήταν αναγκασμένη να ακολουθήσει τους γείτονές της και τώρα μένει σιωπηλή.
 Εξάλλου είναι γνωστά σε μας αυτά τα γεγονότα. Οφείλουμε, όμως, να τα κάνουμε γνωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σήμερα η πΓΔΜ έχει αναγνωριστεί από 128 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αλλά όπως έχω ήδη αναφέρει , οι δύο γείτονές της, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, επιδεικνύουν ανοικτά απληστία προς αυτήν για να την εξαλείψουν μιας και δια παντός.

Ο λόγος για την παράλογη αυτή περιπέτεια είναι πράγματι τρελός, και από τις δύο χώρες, και είναι αρκετά γνωστός.

Ποια χώρα και ποιος λαός θα θέσει όρους στο γείτονά τους με ποιο τρόπο θα αποκαλείται; Και όμως τέτοια ύπουλα αιτήματα υπάρχουν από ένα γείτονα σήμερα, στον εικοστό πρώτο αιώνα, και αυτά ανήκουν στην απόλυτη τρέλα.

Αυτό σημαίνει ότι ο λαός και η κατάσταση που έχουν διαμορφώσει πρέπει να καταστραφούν ολοσχερώς και με τη θέλησή τους. Η βιαιότητα της Ελλάδας δεν έχει διεθνές προηγούμενο, αλλά ακόμη πιο κραυγαλέο και γελοίο είναι το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χάρτα των ΟΗΕ προστατεύουν κάθε άτομο στον πλανήτη, όπως, επίσης, και οι ευρωπαϊκές συμβάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Και δεν υπάρχει το δικαίωμα σε ένα ολόκληρο έθνος να ονομάζεται όπως αυτό αισθάνεται! Αυτά είναι τα παράδοξα και τα χάλια στην διεθνή πολιτική αρένα!

Αφού οι διεθνείς οργανισμοί έχουν υιοθετήσει τέτοιες προοδευτικές ιδέες και αρχές γιατί να μην προστατεύουν και το σεβασμό.

…Τι μπορεί να πει κανείς για τη Βουλγαρία, που για πολλά χρόνια ήταν κολλημένη σε μια εμμονή της ζώντας με αυταπάτες και όνειρα;

Έβαλε τη ψευδαίσθηση να γίνει ως εθνικό δόγμα η Βουλγαρία των Τριών Θαλασσών.

Πρώτα από όλα αυτή η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου ήταν ένα γεγονός. Αλλά, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε, όταν μια χώρα πιστεύει στο μέλλον είναι δυνατόν να βασίζεται σε αλλοιθωρισμούς;

Ισχυρίζεται ότι κατά το παρελθόν είχε στην κατοχή της τμήματα της Μακεδονίας, αλλά δεν της παρέχεται σήμερα το δικαίωμα για αυτά τα εδάφη και τον πληθυσμό που έχουν.

Διότι αν δεχθούμε αυτή τη φιλοσοφία, τότε η Τουρκία θα έχει μεγαλύτερο δικαίωμα να κυβερνήσει τα εδάφη και τους πληθυσμούς των χωρών των Βαλκανίων σήμερα, επειδή υπάρχει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατείχε τα εδάφη αυτά και τους πληθυσμούς τους επί πέντε αιώνες.

Έτσι το επιχείρημα αυτό πέφτει άνευ όρων.

(Εξάλλου , πριν από την Τουρκία τα Βαλκάνια είχαν καταληφθεί από τους Ρωμαίους και πριν από αυτούς, από τους Μακεδόνες, και;)

Μέσα σε αυτές τις παρανοήσεις θα πρέπει η Βουλγαρία να εκχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του παρελθόντος της, στη Μακεδονία. Δηλαδή, η βουλγαρική γραφή για παράδειγμα είναι σλαβική γραφή, γιατί οι δημιουργοί της ήταν οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος.

Και ξαφνικά αρχίσαμε να ονομάζουμε τη γραφή αυτή μη σλαβική, δηλαδή, βουλγαρική. Αλλά είναι γνωστό ότι η γραφή αυτή δημιουργήθηκε αποκλειστικά και με βάση τις σλαβικές διαλέκτους που ήταν γνωστές στη Θεσσαλονίκη. Και είναι γνωστό ότι πόδι βουλγαρικό ποτέ δεν πάτησε στη Θεσσαλονίκη! Τότε πως μπορεί να είναι η γραφή αυτή …βουλγαρική;

… Ας γίνει σαφές ότι η κριτική απευθύνεται εκτός από τη Βουλγαρία και στην Ελλάδα για τους ανόητους ισχυρισμούς τους για τη Μακεδονία, που παραβιάζουν όλες τις αποδεκτές διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και των εθνικών μειονοτήτων.

Ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρεωμένες οι δύο χώρες να εφαρμόσουν τις ιδέες της Ένωσης.

Παρά την κοντόφθαλμη και παράλογη πολιτική των δύο αυτών χωρών προς την πΓΔΜ, η οποία πολιτική δημιουργεί προβλήματα για την προσχώρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, οι «μακεδόνες» κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Σκοπίων αναμένουν με αισιοδοξία ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα καταλάβουν την υποκρισία και την ανοησία των ενεργειών τους. Και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Διότι πιστεύω ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας καθώς και όλα τα έθνη της βαλκανικής ήθελαν πάντοτε και θέλουν να ζουν σε ηρεμία και ειρήνη.»

JАН ПИРИНСКИ



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος