Βουλγαρία: Στις Top 5 χώρες προμήθειας ‘κοριτσιών’ στην Ολλανδία


Δεκέμβριος 22, 2010.

Οι Βουλγάρες πόρνες που εργάζονται στο εξωτερικό θα είναι σε θέση να καταθέτουν εναντίον των μαστροπών τους, μέσω ανώνυμης τηλεδιάσκεψης στο Διαδίκτυο.

Αυτή η δυνατότητα θα δοθεί τον επόμενο μήνα όταν θα λειτουργήσει το ανάλογο ‘link’ μεταξύ της Βουλγαρίας και της ολλανδικής αστυνομίας αλλά και των εισαγγελιών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε χθες ο δημόσιος κατήγορος, Ευγκένι Ντίκοφ του Γραφείου του Ανώτατου Εισαγγελέα της Σόφιας.

Στην ομάδα έρευνας θα συμμετέχουν εισαγγελείς από το Σλίβεν και το Σούμεν, οι οποίοι θα συνεργαστούν με συναδέλφους από την ολλανδική επαρχία του Groningen.

Οι δύο αναφερόμενες βουλγαρικές πόλεις είναι μεταξύ των πρώτων κέντρων προμήθειας κοριτσιών για πορνεία στις Κάτω Χώρες.

«Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν από ξένους συναδέλφους προς το βουλγαρικό δικαστήριο. Για παράδειγμα, κατασχέθηκαν τηλέφωνα, υπολογιστές και πορνογραφικό υλικό το οποίο αφορά τη χώρα μας», σχολίασε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης κατά της μαφίας. Στην οργάνωση αυτή συμμετέχουν αστυνομικοί, ανακριτές και εισαγγελείς. Ήδη έχουν ερευνηθεί και εξακριβωθεί δύο υποθέσεις μαστροπείας από μια νεοσυσταθείσα ομάδα.

«Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην ύπαρξη καταγγελιών που έκαναν τα κορίτσια κατά των προαγωγών τους, όταν ... γα… ντουσαν και δεν έπαιρναν χρήματα γι’ αυτό. Αυτό ήταν το κύριο κίνητρό τους, ώστε να καταγγείλουν το γεγονός», δήλωσε ο ερευνητής.

Στην Ολλανδία η πορνεία είναι ανεκτή από τη αστυνομία και οι πόρνες κάθονται σε βιτρίνα από όπου ψαρεύονται οι πελάτες.

Αναφέρονται μάλιστα περιπτώσεις κακομεταχείρισης των πορνών από τους μαστροπούς , οι οποίοι συχνά τις μαχαιρώνουν ή τις δέρνουν.

Οι περιπτώσεις αυτές έχουν αυξηθεί κατά το τελευταίο έτος και όπως ανέφεραν οι ερευνητές, τα θύματα από την αρχή του 2010 αριθμούνται στα 389.

Η χώρα μας είναι μεταξύ των πρώτων 5 κρατών που έχει παράδοση στην πορνεία τηςΟλλανδίας.

Μερικές μάλιστα εργαζόμενες μπορούν να κερδίσουν και 1.200 ευρώ στη βάρδια τους.

«Υπάρχουν πόρνες που μέσα σε μια βραδιά έχουν εξυπηρετήσει τουλάχιστον 20 πελάτες» δήλωσε αστυνομικός του τμήματος του «Human Trafficking”.
--
Τίτλος άρθρου: «България в топ 5 по доставка на момичета в Холандия» ( Η Βουλγαρία στις Top 5 χώρες στην προμήθεια κοριτσιών στην Ολλανδία)

Δημοσίευση: ‘’Монитор’’, 22.12.2010



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος