Σερβία: Παραδίδονται προκάτ σπίτια σε σεισμοπαθείς

Ιανουάριος 1, 2011.

Κράλιεβο.

Εκατό προκατασκευασμένες οικίες είναι έτοιμες στην πόλη Κράλιεβο της Σερβίας, η οποία επλήγη από σεισμό προ διμήνου, για να παραδοθούν σε κατοίκους των οποίων τα σπίτια έπαθαν σοβαρές ζημιές.

Το πρώτο προκατασκευασμένο σπίτι παραδόθηκε χθες, Παρασκευή, στην εξαμελή οικογένεια του Jevremović, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μιλάνου Μάρκοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 100 προκατασκευασμένες κατοικίες από τις 500 συνολικά που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

«Σήμερα μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, οι εργασίες θα συνεχιστούν και αύριο με μειωμένο προσωπικό (πρωτοχρονιά) και από τη Δευτέρα θα συνεχίσουμε το έργο ολοταχώς», δήλωσε ο Μάρκοβιτς.

Ο δήμαρχος του Κράλιεβο, Λιούμπισα Σιμόβιτς, μετά την παράδοση της κατοικίας στην οικογένεια Γεβρέμοβιτς, δήλωσε ότι η επόμενη παρτίδα των κατοικιών θα είναι έτοιμη την άνοιξη και ότι μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το συλλογικό έργο.

Εξάλλου, ο Γκόραν Γεβρέμοβιτς, ένα από τα δύο αδέλφια των οποίων το σπίτι κρίθηκε επικίνδυνο για διαμονή, ευχαρίστησε τον Υπουργό.

--

Τίτλος άρθρου: «Postavljena stota montažna kuća u Kraljevu»

Δημοσίευση: Beta, 31.12.2010.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος