Σκόπια: Αστυνομικοί για …κλάματα!..

Ιανουάριος 10, 2011.

Σκόπια.

Βρίθουν οι κυρώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών προς αστυνομικούς των συνόρων που …κοιμούνται την ώρα της υπηρεσίας τους.

Πέντε αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των συνόρων της πολιτείας, όπως διαπιστώθηκε από συναδέλφους τους επί ένα μήνα κοιμούνται την ώρα της υπηρεσίας. Επειδή αυτό αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα τιμωρήθηκαν μόνο με την παρακράτηση του 15 τοις εκατό του μισθού τους.

Από τους περίπου 20 αστυνομικούς που τιμωρήθηκαν, πρόσφατα, οι περισσότεροι κοιμόντουσαν την ώρα της εργασίας τους, έβλεπαν τηλεόραση ή απολάμβαναν το τσιγάρο τους στα υπηρεσιακά οχήματα ενώ είχαν την υποχρέωση επιτήρησης εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας του κράτους.

Αλλά, η πιο διαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή ενός αστυνομικού που εργαζότανε στο αστυνομικό τμήμα της Ζιρόβνιτσας, για την εξασφάλιση των συνόρων του κράτους, ο οποίος έβαλε φωτιά, διαπράττοντας έτσι μια εγκληματική πράξη με τη δικαιολογία ότι περνούσε μια μικρή …κρίση.

Πριν από ένα μήνα, η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων του Υπουργείου, αποκάλυψε τριάντα μέλη των Ειδικών Μονάδων που ήταν ανέτοιμα να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και τους επιβλήθηκαν διάφορα πρόστιμα.

Κατά τη διάρκεια του 2010 το Υπουργείο αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους την ώρα εργασίας ή κοιμόντουσαν.

Εκατοντάδες αστυνομικοί επί τρεις μήνες βρίσκονταν υπό της Πειθαρχικής Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για πληθώρα παραβάσεων.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν πάει στην εργασία τους και άλλοι ασκούσαν ένα άλλο επάγγελμα. Ένας μάλιστα αστυνομικός από τη Μονάδα Άμεσης Επέμβασης πιάστηκε να κλέβει εν ώρα υπηρεσίας. Δύο άλλοι ενταγμένοι σε ειδικό σώμα είχαν κουραστεί από την εκπαίδευση και την προπόνηση και το έριξαν στον ύπνο και ένας άλλος συνάδελφός τους κοιμόταν καταχείμωνα στο σκαμπό ενός θαλάμου αναμονής των επιβατών σε έναν σταθμό…

Ένας άλλος αστυνομικός από του σταθμό ‘Beko’ των Σκοπίων, επέτρεψε στα παιδιά του να φωτογραφηθούν μέσα στα υπηρεσιακά οχήματα και να ‘ανεβάσουν’ τις φωτογραφίες στο ‘FaceBook’. Αυτός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10 τοις εκατό του μισθού του επί τρεις μήνες.

Οι περισσότερες παραβάσεις γίνονται από την τροχαία που είναι υπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια και όπως διαπιστώθηκε οι υπεύθυνοι αγνοούν τις εντολές και πάνε στο σπίτι τους όποτε αυτοί θέλουν…
--
Τίτλος: «Полицијата спие на државните граници» (Αστυνομικοί κοιμούνται στα σύνορα του κράτους)
Δημοσίευση: Време, 10.01.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος