Ελεύθερος ο ‘Τούρκος Φρανκεστάιν’

Ιανουάριος 13, 2011.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, την Τετάρτη, 'αθώωσε' τον δρ Γιουσούφ Σομνέζ, από την κατηγορία που εκκρεμούσε εις βάρος του με τις υπόνοιες ότι συμμετείχε στο διεθνές δίκτυο εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Σομνέζ συνελήφθη την Τρίτη στο διαμέρισμά του στην Κωνσταντινούπολη με ένταλμα που εκδόθηκε από το πρωτοδικείο της Πρίστινα και το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ίντερπολ. Ο Σονμέζ ήταν ένα από τα εννέα άτομα που κατηγορούνται για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων.

Το τουρκικό πρακτορείο Dogan ανέφερε ότι ο Τούρκος γιατρός, τον οποίο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν ως ‘Φρανκεστάιν’, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί  μια ενδεχόμενη  δίκη για τις καταγγελίες αυτές.
Στην έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου ανακρίθηκε επί δύο ώρες, ο Σομνέζ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμία εγκληματική πράξη και ούτε αφαίρεση οργάνων όπως έγραψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδες που εμπορεύονταν τα ανθρώπινα όργανα και ότι έχει εμπιστοσύνη στον νόμο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης .

Σχετικό : Συνελήφθη Τούρκος ‘Φρανκεστάιν’ που δρούσε στο Κοσσυφοπέδιο

Τίτλος άρθρου: «Oslobodjen lekar osumnjičen za trgovinu organima»
Δημοσίευση: Beta, 12.1.2011

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος